42e Srefidensi-viering dit jaar te Brownsweg in Brokopondo
08 Oct 2017, 08:24
foto


De 42e Srefidensi-viering wordt dit jaar gehouden in Brokopondo. Dit bevestigt districtscommissaris Kenya Pansa. Het besluit is officieel al genomen door de regering. Bronsweg mag zich opmaken voor dit heuglijk feest met parade en defilé.

Het vorige jaar zou de Onafhankelijkheidsdag in Marowijne worden gehouden. Op het laatste moment werd het feest verschoven naar Commewijne, met de belofte dat Marowijne hierna zou volgen. De kosten waren te hoog voor de viering in Marowijne, terwijl andere logistieke zaken niet in orde waren. Er zou alles aan gedaan worden om dit jaar om de viering in Marowijne te doen plaatsvinden, maar ook nu zal het oosten van het land worden teleurgesteld.

Vanaf 2010 heeft de regering de Onafhankelijkheidsdag behalve in Paramaribo ook in de andere districten gehouden. Eerder waren de districten Nickerie, Para, Wanica en Commewijne aan de beurt. Pansa is trots dat de viering in haar district wordt gehouden. De voorbereidingen zijn in volle gang, geeft ze aan. De commissie belast met de organisatie van deze dag staat in nauw contact met het district.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May