Ruim 200 leerkrachten en anderen lopen stille mars
05 Oct 2017, 18:33
foto
Leerkrachten en anderen gekleed in zwart wit houden een stille mars. Zij protesteren tegen de gang van zaken in het onderwijs. (Foto: René Gompers)


Een groep van ongeveer 200 leerkrachten en anderen doen mee aan de protestmars van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS). Zij lopen door de straten van Paramaribo. Velen hebben leuzen bij zich om aan te geven waarom ze een protestmars houden. De loop wordt begeleid door de politie.

'Wij zijn geen raskippen', staat op een van de borden. "Rechtsstaat RIP". Enkelen hebben hun mond dichtgeplakt. De BvL en ALS protesteren tegen maatregelen die genomen zijn door minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur. De bonden stellen dat rancune is toegepast tegen leerkrachten die hebben deelgenomen aan vakbondsacties.

De BvL en ALS vinden dat ze monddood worden gemaakt. Ook worden volgens hen vakbondsrechten vertrapt. Leerkrachten die vrijgemaakt waren voor vakbondswerk moeten nu voor de klas staan. De BvL en ALS hebben solidariteitsbetuigingen van diverse vakorganisaties gekregen. Ook de Unie van Surinaamse Vrouwen, onder leiding van Asha Mungra steunt de protestmars van de onderwijsbonden op deze 'World Teachers Day'.
Advertenties

Saturday 15 May
Friday 14 May
Thursday 13 May