11 doden en drama bruggen in verkeersveiligheidsmaand
15 Sep 2017, 00:01
foto
De Saronbrug is zwaar beschadigd door een truck. De brug is vanaf 11 september voorlopig gesloten voor het verkeer.


De verkeersveiligheidsmaand 2017 wordt vandaag met elf verkeersdoden afgesloten. De verkeersvlag zal gehesen worden door Lions Club Paramaribo Central te Totness, Coronie. Dit project wordt samen met Justitie en Politie uitgevoerd. Vorig jaar vielen in de verkeersveiligheidsmaand, die van 15 augustus tot 15 september duurt, acht doden. Vorig jaar tegen deze tijd waren er 44 verkeersdoden. De teller staat nu op 57. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft drastische maatregelen aangekondigd. Er zullen maatregelen getroffen om 'zwaar vervoer' aan banden te leggen.

De Saronbrug is vanaf 11 september afgesloten voor alle verkeer, nadat deze ernstig beschadigd werd door een truck. Woensdagavond zorgde een vol beladen tankwagen voor een hachelijke situatie op de Jules Wijdenboschbrug. Veertien voertuigen waren betrokken bij dit verkeersongeval. De remmen van de tankwagen begaven het op de top van de brug.

Minister Miranda laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat de comptabele zaken voor het repareren van de Saronbrug in orde moeten worden gemaakt voordat begonnen kan worden met herstelwerkzaamheden. Er is ook materiaal nodig dat niet lokaal te vinden is. Maandag kan het werk op de brug beginnen. Het ministerie heeft een spoedinschrijving gehouden.

Om het probleem rond zwaar transport over bruggen tegen te gaan heeft Miranda donderdag de commissie Zwaar vervoer geïnstalleerd. Deze commissie zal maandag reeds advies moeten uitbrengen. Intussen zijn er voorstellen gedaan om het probleem op te lossen. Enkele van deze voorstellen zijn: houttrucks geen gebruik laten maken van de brug, aan weerszijden van de brug de politie stationeren en het zwaar vervoer pas na afstemming op bepaalde tijdstippen onder begeleiding van de politie over de brug te laten.

De bewindsman wil samen met andere partners nagaan hoe de veerboot weer ingezet kan worden. De boot zal moeten dienen voor zwaar transport. De minister kondigt harde maatregelen aan die ook zullen voortvloeien uit het rapport van de werkgroep. Deze zullen al dan niet in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie voorbereid en uitgevoerd worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May