Abdoel en Jogi naar vergadering ParlAmericas
05 Sep 2017, 04:42
foto
Het thema van de vergadering van ParlAmericas op Trinidad & Tobago.


De Assembleeleden Amzad Abdoel (NDP/delegatieleider) en Mahinder Jogi (VHP) zullen op 6 en 7 december een reguliere vergadering van ParlAmericas bijwonen op Trinidad & Tobago. Het lag in de bedoeling dat leden van commissie Staatsuitgaven deze vergadering zouden bijwonen. Aangezien Asiskumar Gajadien niet kon afreizen en Gregory Rusland (NPS) geweigerd heeft, heeft De Nationale Assemblee een besluit genomen om af te zien van commissie Staatsuitgaven. De fractie van de VHP heeft besloten Jogi, die geen lid is van deze commissie, af te vaardigen.

Jogi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zijn fractie hem heeft voorgedragen om te gaan. Het thema van de vergadering is Strengthening Accountability through Fiscal Transparency Practices. Daarnaast gaat het ook om een tweede onderwerp waarbij participatie van burgers aan de orde komt. Jogi zegt dat publieke participatie belangrijk is bij financiën van het parlement en de wetgeving. Het publiek moet bij beide onderwerpen beter betrokken worden. Hij zal zich meer richten op publieke participatie.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons die bestuurslid is van ParlAmericas heeft besloten deze vergadering niet bij te wonen. Zij viert vandaag haar verjaardag en is uitstedig. De reis- en verblijfkosten van Abdoel en Jogi worden betaald door De Nationale Assemblee.

Tijdens deze vergadering zal er door wetgevers, parlementariërs en deskundigen de transparantie en aansprakelijkheid in de parlementaire financiële sfeer onderzocht worden om te kijken naar gemeenschappelijke uitdagingen en hoe deze verbeterd kunnen worden. Verder zal de nadruk gelegd worden op het instellen van een parlementaire begrotingsbureau en kijken naar strategieën voor een effectieve publieke participatie in het fiscaal beleid. Ook zal er gediscussieerd worden over strategieën en mechanismen om effectieve participatie van de burgers te bevorderen in het wetgevingsproces, meldt De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May