OWT & C start met werkzaamheden Onafhankelijkheidsplein
01 Sep 2017, 20:22
foto
Drie maanden nadat dranghekken geplaatst waren rond het Onafhankelijkheidsplein zijn de werkzaamheden begonnen. (Foto: Ala-D Media)


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C) is na ongeveer drie maanden gestart met rehabilitatiewerkzaamheden op het Onafhankelijkheidsplein. Raoul Sweedo, hoofdvoorlichter bij dit ministerie, zegt dat het streven is vóór 25 november het werk op te leveren.

Het ‘oude’ gras, dat flink was aangegroeid, wordt nu helemaal verwijderd. Sweedo zegt dat er schelpzand en zwarte aarde verspreid wordt op het Plein. Een tractor van het ministerie is begonnen met het ploegen en daarna egaliseren van het terrein. Binnen een week of twee zal er ‘nieuw’ gras worden geplant. De keuze voor het type gras dat geplant wordt, moet nog worden gemaakt.

Sweedo zegt dat gekozen zal worden tussen beschuit- en cubitigras. Volgens hem zijn deze grassoorten wel in staat een bepaald gewicht te dragen. Volgende week wordt met de kleine machines aan de zijde van het ministerie van Financiën gewerkt.

Rond het Onafhankelijkheidsplein zijn medio mei dranghekken geplaatst.
Het is niet de eerste keer dat het Onafhankelijkheidsplein een onderhoudsbeurt krijgt. Het oude gras weghalen en opnieuw beplanten is uniek.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May