Sanjon leidt Assembleedelegatie naar Bali, Indonesië
31 Aug 2017, 02:48
foto
Assembleelid Hans Sanjon. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Hans Sanjon (NDP) leidt de delegatie naar Bali, op uitnodiging van het Indonesisch parlement. De reis- en verblijfkosten worden betaald uit het budget dat de Staat beschikbaar stelt aan de volksvertegenwoordiging. De delegatie die verder bestaat uit Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) en Guilliano Snip (NDP) zal deelnemen aan een conferentie over klimaatsverandering.

Sanjon merkt in gesprek met Starnieuws op dat Suriname voor ruim 90% bestaat uit oerwoud. De delegatie zal aangeven dat Suriname zijn bossen wil behouden, maar er moet een compensatie gegeven worden. Voor ontwikkeling van het land moet er een compensatie komen, omdat behoud van de oerbossen van belang is voor de wereld. Dit standpunt zal kenbaar gemaakt worden op de conferentie.

Vorig jaar was een Indonesische delegatie voor een oriëntatiebezoek in Suriname. Nu wordt er in feite een tegenbezoek gebracht. Hierover is in de huishoudelijke vergadering een besluit genomen. Sanjon merkt op dat voor lange reizen business class wordt gevlogen, maar om kosten te besparen gaat de delegatie economy class vliegen.

Sanjon merkt op dat de delegatie zo klein mogelijk is gehouden. Uit andere bron verneemt Starnieuws dat het gebruikelijk is dat per jaar een keer uitrustingskosten worden gegeven. Het gaat om US$ 2.000. De daggelden zijn US$ 170, waarmee alle kosten gedekt moeten worden. "Wij nemen wat ons toekomt. De uitrustingskosten en daggelden zijn wat een Assembleelid toekomt. De conferentie wordt gehouden op 6 en 7 september. Omdat verre afstanden afgelegd worden, duurt de dienstreis van 2 tot 9 september.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May