Opleiding leerkrachten LBO wordt versterkt
13 Aug 2017, 06:27
foto


De Lerarenopleiding Beroepsonderwijs (LOBO) wordt vernieuwd. Zaterdag zijn de vernieuwingen gepresenteerd. Het curriculum wordt aangepakt, terwijl de integrale kwaliteitszorg zal worden ingevoerd. Om de kwaliteit van het Lager Beroepsonderwijs (LBO) en de docenten verder op te trekken, werkt het Onderdirectoraat Beroepsonderwijs sinds 2014 nauw samen met de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand (VVOB). Deze samenwerking werd in januari 2017 voor 5 jaar verlengd tot 2021.


Een leerkracht in het LBO-onderwijs moet technische skills en know how bezitten, maar ook de competenties beheersen om deze technische kennis op een goede didactische manier over te dragen. Een LBO-leerkracht moet eveneens een sterke pedagogische bagage hebben om goed te kunnen omgaan met de specifieke noden van LBO-leerlingen. Dit meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

LOBO werkt daarbij aan het versterken van de opleiding van studenten op vlak van een positief klasklimaat, activerende didactiek en vakdidactiek. Het project wordt volledig gefinancierd door de Belgische overheid. De ontwikkelgroepen hebben de eerste resultaten en bevindingen met elkaar en aan alle betrokken LOBO-docenten gedeeld. Op basis van deze resultaten en de lessen die hieruit getrokken worden, wordt de verdere vernieuwing van het curriculum de komende maanden en jaren vormgegeven. Het is daarbij uiteindelijk de bedoeling dat alle richtingen in LOBO bij deze vernieuwing betrokken zullen zijn. LOBO is een driejarige avondopleiding op HBO-niveau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May