SRD 2,5 miljoen extra voor vakantiejob scholieren
09 Aug 2017, 03:14
foto
Op verschillende locaties hebben jongeren zich opgegeven voor een vakantiejob.


De regering heeft extra middelen vrijgemaakt om 5.000 jongeren te kunnen helpen aan een vakantiejob. Het aantal van 1.100 is opgevoerd, waardoor 3.900 jongeren extra aan bod kunnen komen. Er is SRD 2,5 miljoen extra vrijgemaakt voor dit project van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

Minister Joan Dogojo gaf dinsdag informatie in De Nationale Assemblee over de enorme belangstelling van jongeren voor de vakantiejob. Zij kunnen op deze manier ook een bijdrage leveren in de aanschaf van schoolspullen. Zij krijgen ook de mogelijkheid om zich te oriënteren op het arbeidsveld als voorbereiding op latere beroepsuitoefening. Alleen jongeren die op school zitten komen in aanmerking voor een vakantiejob.

De jongeren zullen in september twee weken vakantiejobs doen bij bedrijven, overheids- en sociale instellingen. Verder worden zij ook ingezet bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, de afdeling Openbaar Groen en het districtscommissariaat Noordoost, om projecten uit te voeren die milieubewustzijn stimuleren, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May