Suriname leent kindervaccins bij Guyana
08 Aug 2017, 21:32
foto


Vanaf volgende week zal het Nationaal Immunisatieprogramma (NIP) van het ministerie van Volksgezondheid weer voorzien in de behoefte aan het kindervaccinatieprogramma. Bij buurland Guyana worden 3000 pentavalent vaccins geleend om de achterstand van kinderen die gevaccineerd moeten worden inlopen.

Deze interventie is bekend bij zowel het ministerie van Volksgezondheid in Suriname, als van Guyana. Eerder heeft het buurland ook vaccins geleend van Suriname. De DKT die ook wel bekend is als de gele koorts vaccin, is wereldwijd schaars, waardoor de bevriende naties niet enthousiast zijn om anderen hiermee te helpen. Aan ouders wordt gevraagd een pro-actieve houding aan te nemen door zelf na te gaan of het vaccinatieschema goed bijgehouden is.

De achterstand op DKT en bOPV vaccins zal ingelopen worden volgens de regels van het kindervaccinatieprogramma. Nadat de spoedbestelling via de PAHO revolving Fund binnen drie tot vier weken in Suriname is gearriveerd, zal het ministerie de vaccins aan Guyana teruggeven, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May