ABOP: Het is tijd voor Coronie first
06 Aug 2017, 14:35
foto
De opkomst tijdens een ABOP-vergadering in Totness, Coronie.


"Het is tijd dat Coronie zijn plaats inneemt. Coronie first. Coronie stemt jaar in jaar uit om de ontwikkeling aan hen voorbij te zien gaan. Anderen leven in weelde en toch stemmen de Coronianen emotioneel voor hen." Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de ABOP, heeft dit zaterdag laten optekenen in Avanaisas Place in Totness Coronie. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk ondersteunt deze gedachte.

Hij heeft de gemeenschap voorgehouden dat ze zich klaar moeten maken om een ontwikkelingsplan te formuleren. De stem van Coronie was in de afgelopen periode altijd in de regering, maar er is niets gedaan voor het district. Het ligt aan u als Coronie om je positie te bepalen, zei Cambiel.

ABOP heeft sinds de afgelopen verkiezingen, nu pas weer het district aangedaan. In de vier ressorten in Coronie hebben in totaal 109 mensen gestemd op de partij. Dit was niet genoeg om een zetel in de wacht te slepen, legt Edward Belfort van ABOP uit. Met veel woorden heeft hij duidelijk gemaakt dat Coronie in de maling is genomen in ruil voor een stem.

ABOP-parlementariër Diana Pokie wil dat de organisatie groeit zonder te kijken naar andere partijen. “We willen nog steeds de historische zetel in het district,” zegt ze.
De opkomst was minder dan verwacht, maar volgens Brunswijk ging het om de harde kern in Coronie. Dit ligt volgens hem rond de 120. Voor de komende verkiezing wil ABOP groeien naar rond de 1000. Ontevreden is de ABOP-leider niet. Hij vindt dat er een basis is gelegd voor een zetel. “We willen vanaf nu de gelederen sluiten en hard werken voor verkiezingswinst. De partij zal verder worden gestructureerd in dit district.”

De eerste stap is om op korte termijn een ontwikkelingsplan te schrijven die na verkrijgen van regeermacht in uitvoering wordt gebracht. Coronie heeft bij Brunswijk nog steeds een speciale plek vanwege een familiaire band. Hij gelooft er heilig in dat ABOP de leidende rol zal vervullen bij de komende regeringsformatie.

ABOP-topper Marinus Bee zegt dat je in de politiek geduld moet hebben. ABOP is gegaan van 1 naar 3 naar 5 zetels. “In 2020 kunt u de groei verwachten en dan moet Coronie ook daar zijn. Wij moeten gezamenlijk de bouwstenen aandragen voor deze groei.” De harde ABOP-kern heeft gezegd nog steeds achter de partij te staan. Zij heeft de overige districtsgenoten opgeroepen om zich niet meer te laten misleiden.

Ala- D Media
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May