Zes aanvragen oprichting VHP-kernen Aucaanse dorpen
31 Jul 2017, 06:58
foto
Een groep mannen in discussie over de komst van de VHP in Drie Tabbetje.


De VHP is bijzonder tevreden met de wijze waarop Aucaanse dorpen hebben gereageerd op het bezoek van de delegatie onder leiding van partijleider Chan Santokhi aan granman Bono Velanti, zaterdag. Hoofdbestuurslid Stan Dijksteel is nog in het gebied en heeft diverse mensen gesproken. Er zijn tot zondagavond verzoeken gekomen om zes kernen te installeren in diverse dorpen.

Dijksteel zegt dat de trekkers die aangegeven hebben een kern te willen oprichten, eerst naar het partijcentrum zullen worden uitgenodigd. De doelstellingen van de partij zullen eerst goed met hen worden doorgenomen. Initiatiefnemer Orvie Gazon die de VHP heeft benaderd om ook te opereren in het Aucaanse gebied, heeft veel steunbetuigingen gekregen, merkt Dijksteel op.

Mensen uit de dorpen Poeketi, Moitaki, Jawsa, Mainsie Polikaba, Kisai hebben gevraagd om kernen op te richten. Ook op Dritabiki waar al een kern is geïnstalleerd, hebben nog meer families belangstelling voor een kern. Orvie Gazon, die kernvoorzitter is, zal dan optreden als adviseur, zegt Dijksteel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May