Gajadien: Samenleving wordt misleid met cijfers
28 Jul 2017, 03:58
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft gisteren tijdens de begrotingsbehandeling gesteld dat het tekort voor dit jaar 30% is. Hoe haalt de regering het in haar hoofd om zo een begroting in te dienen, stelde de volksvertegenwoordiger. Er is een nota van wijziging ingediend waarbij het tekort van 16% van het van het bruto binnenlands product (bbp) geleend moet worden. Volgens de VHP'er worden door de minister van Financiën cijfers gemanipuleerd. Dit tekort is in strijd met de leningenwet, betoogde Gajadien.

Gajadien merkte op dat blijkbaar ingezien is door de coalitie fractie dat de regering een vernietigend beleid voert, vandaar dat de NDP-fractieleider volgens hem gesteld heeft dat er geen geld is voor uitvoeren van beleidsprogramma's. Gajadien zegt dat op de begroting slechts US$ 4 miljoen is opgenomen voor volkswoningbouw. Aan het volk worden andere zaken voorgehouden, want met dit bedrag kunnen er slechts 160 huizen worden gebouwd. Gajadien benadrukte dat het beleid omgebogen moet worden.

"De begrotingen die hier ingediend zijn, zijn in strijd met de leningenwet," concludeerde Gajadien. Hij hoopt dat de regering dit wijzigt. "De minister houdt de samenleving voor dat er een overschot is op de betalingsbalans. Wat doe je ermee? Je betaalt de inschrijving van de leerlingen niet ermee. Je ondersteunt de samenleving die onder de armoedegrens leeft niet," merkt het VHP-fractielid op. Volgens hem is er een miljard tekort. Er is geen sprake van overschot op de lopende rekening van de Staat. Het volk wordt volgens hem misleid met cijfers.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May