Start Wiskunde Olympiade op de Salvator Muloschool
12 Jul 2017, 22:23
foto
De start van de Wiskunde Olympiade 2017 op de Salvator Muloschool.


De Wiskunde Olympiade 2017 is vandaag gestart op de Salvator Muloschool. Deze school heeft met 140 inschrijvingen het grootste aantal deelnemers aan de olympiade, die wordt georganiseerd door de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR). De finaleronde van de olympiade vindt plaats op 5 augustus op Anton de Kom Universiteit van Suriname, terwijl de prijsuitreiking is op 19 augustus in het Tower auditorium van Self Reliance.

Ewald Levens, voorzitter van de SVWR en Maurice Roemer, directeur van Self Reliance (hoofdsponsor), legden bij de opening van het evenement de nadruk op het belang van educatie. Levens ging opnieuw in op de doelstellingen van de Wiskunde Olympiade, namelijk het ontwikkelen van het algemeen denkvermogen, het opdoen van algebraïsche en rekenvaardigheden, het logisch redeneren en denken, het opvoeren van de creativiteit in de wiskunde en ontwikkelen van het wiskundig inzicht.

Het is de vijfde keer dat de SVWR-commissie Wiskunde Olympiade deze activiteit organiseert. De werkgroep is onder voorzitterschap van Irwin Hidalgo en heeft als commissieleden Frank van Dijk, Indra Ramdin en Edmund Stuger.

Voor de voorronde van de Wiskunde Olympiade 2017, de Faya Lobi wedstrijd, hebben zich landelijk 2355 leerlingen geregistreerd. Daarbij zijn van de 76 muloscholen, ruim 60 in alle districten betrokken bij deze activiteit. De SVWR heeft bij de voorbereidingen veel ondersteuning gehad van Joyce Zijler, hoofd van het Examenbureau en Inez Hendrie, hoofd Bureau VOJ, meldt de mediacommissie van de SVWR.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May