Dode en 8 gewonden bij brand gevangenis Guyana
10 Jul 2017, 14:50
foto
De Camp Street Prison in Georgetown is afgebrand zondag.


Door de brand en opstand die uitbraken in het grootste cellenhuis in Georgetown, Camp Street Prison in Guyana gisteren, heeft een penitentiair ambtenaar (pa) het leven gelaten. Deze pa werd in de borststreek geraakt. Acht andere pa’s zijn opgenomen in het ziekenhuis. Sommigen hebben kapverwondingen en andere hebben schoten moeten incasseren. Onder de vier ontvluchte arrestanten bevinden zich zware criminelen. Dit melden diverse Guyanese media.

De minister van Justitie van Guyana, Khemraj Ramjattan heeft aan journalisten voorgehouden dat onder de gevluchte arrestanten zich ook zeer zware criminelen bevinden. Politiecommissaris Seelall Persaud heeft aangegeven dat Suriname op de hoogte gesteld is over het vluchtgevaar. Onder de gevluchte arrestanten bevinden zich Royden Williams en Uree Varswijck. Williams is gevonnist tot levenslang voor het vermoorden van acht personen. De strafzaak van Varswijck was nog in behandeling. Hij wordt verdacht van diefstal en moord. De namen van de twee overige verdachten zijn nog niet bekend.

Volgens de politiecommissaris zijn ruim 1000 arrestanten overgeplaatst in andere cellenhuizen. Voor nog eens 300 andere gevangenen moet er nog een opvang geregeld worden. Op 3 maart 2016 stierven zeventien gevangenen in hetzelfde cellenhuis, nadat een brand was uitgebroken. Een onderzoekscommissie heeft aanbevelingen gedaan om herhaling te voorkomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May