VHP schenkt vijf rolstoelen aan Huize Betheljada
08 Jul 2017, 04:42
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi draagt de rolstoelen over aan Marion Oron-Held van Huize Betheljada. (Foto: VHP)


De Vooruitstrevende Hervormings-Partij (VHP) heeft vrijdag vijf rolstoelen geschonken aan Huize Betheljada. Via discussies in De Nationale Assemblee heeft de partij vernomen hoe problematisch het voor dit soort sociale instellingen is het hoofd boven water te houden vanwege het slechte subsidiebeleid van de regering.

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft eerder hulp gezocht in het buitenland voor de gezondheidssector. De VHP zegt dat de resultaten gerapporteerd zijn aan de regering, maar ondanks toezeggingen er geen actie is ondernomen om de hulp te materialiseren. Daarom neemt de VHP het initiatief om in microverband, waar zij kan, met NGO's in Nederland toch het minimale te realiseren ter verlichting van de noden in deze sector.

De armoede grijpt om zich heen in het land en steeds meer mensen met een beperking zijn er het slachtoffer van. Dit komt door het wanbeleid van deze regering, meent de VHP. Dat de regering niet in staat is om in de meest elementaire behoeften van personen met een beperking te voorzien, is ten zeerste te betreuren, stelde oppositionele partij.

Hoewel de VHP als partij over beperkte mogelijkheden en financiële middelen zegt te beschikken, probeert zij tegemoet te komen aan de noden van vele behoeftigen. De partij kan niet aan de kantlijn staan en toekijken hoe het volk met de dag verpaupert.

Marion Oron-Held, hoofd van Intra Muralezorg van Huize Betheljada, is de VHP erkentelijk voor het schenken van de rolstoelen. De rolstoelen zijn gesponsord door een organisatie uit Nederland. Het busbedrijf Badjalalla heeft gezorgd voor de inklaring van de rolstoelen, meldt de VHP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May