BID-team ondekt cocaïne in spuitbussen en body lotion
19 Jun 2017, 16:49
foto


Gilbert R. (41) is door het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden. Bij onderzoek ontdekte het onderzoeksteam dat de pakketten waarin body lotions en vijf spuitbussen zaten, gevuld waren met cocaïne in vloeibare vorm. Het verderfelijk spul heeft een totaal gewicht van iets meer dan 7 kilogram.

De man stond op het punt naar Nederland terug te keren. Volgens zijn verklaring zouden de spullen worden afgestaan aan iemand op Schiphol. De verdachte verklaarde niet te weten wat er in de spuitbussen en body lotions zat. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Het verdere onderzoek is overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. De vermoedelijke ronselaar en verstrekker zijn naderhand aangehouden door de afdeling Narcoticabrigade, meldt de politie Public Relations.

De leiding van het BID-Team doet een dringend beroep op alle reizigers om zelf uw bagage/koffer in te pakken. Verder is het een heel groot risico om spullen voor derden mee te nemen naar het buitenland. Reizigers worden bij wet volledig verantwoordelijk gesteld voor de inhoud van elk bagage die zij meevoeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May