Raadslieden pleiten voor vrijspraak in 29,64 kilo drugszaak
16 Jun 2017, 05:37
foto


De raadslieden Raoul Lobo en Lygia Palmburg hebben op de rechtszitting van donderdag gepleit voor vrijspraak van hun cliënten Toexay M. en Vince T. Zij worden verdacht van de smokkel van 29,64 kilogram cocaïne in een Hummer in december van het afgelopen jaar. Beide advocaten voerden aan dat hun cliënten niet op de hoogte waren van de drugs in het voertuig. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van vijf jaar geëist tegen elk van de verdachten.

Raadsvrouw Palmburg voerde aan dat haar cliënt, Vince T., wilde ondernemen. Hij heeft Toexay M. bij de aanschaf en het verschepen van het voertuig geholpen. De Hummer moest naar Pakistan verscheept worden. De man droeg volgens de advocaat geen kennis van de drugs. Palmburg benadrukte dat het OM de nauwe en bewuste samenwerking niet heeft aangetoond, waardoor medeplegen niet bewezen kan worden. De medeverdachte heeft geen bezwarende verklaringen afgelegd tegen Vince T.

Lobo betoogde dat zijn cliënt Toexay M. niets van de drugs afwist. Een zekere Delano had hem voorgehouden dat het om geld ging. De raadsman gaf een verklaring voor de leugenachtige verklaringen van zijn cliënt. Volgens hem geeft dat een indicatie dat de man wel wist dat het om iets illegaals ging, maar hij wist niets van de drugs af. Wat hij wel wist is dat het voertuig gebruikt werd om illegaal geld uit te voeren. De advocaat vindt het ook niet gek dat Toexay M. vaag doet over Delano. Hij haalde verschillende gevallen aan waarbij de onderwereld zeer hard optreedt tegen personen die hen noemen.

Hij memoriseerde het geval van de ripdeal waarbij 170 kilogram cocaïne verdwenen was. In deze zaak wordt Narindrakoemar Mahabier, meer bekend als Dara, sedert 28 augustus 2014 vermist. Volgens Lobo was de opzet van zijn cliënt het uitvoeren van illegaal geld. Daarnaast vindt de raadsman dat niets erop aanduidt dat de man kennis droeg van de verborgen drugs in het voertuig. Op 20 juli zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May