Nederland schenkt trainingsbaan voor politiehonden
31 May 2017, 12:24
foto
Korpschef Agnes Daniel en de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman verrichten de opening van de trainingsbaan voor politiehonden. (Foto: KPS)


Nederland heeft een trainingsbaan voor politiehonden met vier toestellen en een kennel geschonken aan het Korps Politie Suriname. Ambassadeur Ernst Noorman heeft de officiële overdracht verricht vrijdag. Recentelijk is ook een politiehond aan het korps geschonken.

Korpschef Agnes Daniel memoreerde de relatie tussen Suriname en Nederland op het gebied van drugsbestrijding als effectief en kwalitatief. Enkele gebieden van de samenwerking tussen de twee landen zijn de schenking van politiehonden en de structurele trainingen van het personeel van het Bestrijding Internationale Drugs Team (BID).

De korpschef wil verder inhoud geven aan het drugsbestrijding programma. Met het doorknippen van een lint hebben de korpschef en de ambassadeur de trainingsbaan officieel geopend. De ambassadeur deed een beroep op de medewerkers van het korps om zorgvuldig met de dieren om te gaan, zodat ze optimaal hun werk kunnen doen.Twee politieambtenaren die werken met de politiehonden zijn gecertificeerd, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May