Nimos seminar over duurzaam bosbeheer verloopt goed
04 May 2017, 22:42
foto
Deelnemers aan het Nimos seminar over duurzaam bosbeheer luisteren naar een presentatie. (Foto: NIMOS)


De eerste dag van het Nimos seminar voor duurzaam beheer van Surinaamse bossen, ging over het beschrijven en bespreken van het Surinaamse bos en de in stamverband levende gemeenschappen voor en na REDD+. De organisatie spreekt van een succesvolle start. Morgen discussiëren deelnemers van verschillende maatschappelijke groeperingen in de banquethal van het Torarica Hotel
over oplossingsmodellen voor de barrières die duurzaam bosbeheer belemmeren.

Het seminar duurt twee dagen en wordt gehouden door het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos), als uitvoeringsorgaan van REDD+. REDD+ is een mechanisme vanuit de Verenigde Naties dat vergoedingen geeft voor duurzaam bosbeheer. Dit betekent dat Suriname in principe hiervoor in aanmerking kan komen. Het land heeft een bedekkingsgraad van 93% bos.

Cedric Nelom, waarnemend-directeur van het Nimos, benadrukte bij de opening de centrale rol die het Nimos speelt op het stuk van het duurzaam beheren van het Surinaamse bos. Hierbij spelen alle ministeries, de houtsector en andere sectoren een rol.

Armstrong Alexis, vertegenwoordiger van de United Nations Development Program in Suriname (UNDP), die de financiële middelen beheert, gaf het belang van het seminar en de betrokkenheid van alle stakeholders aan, om te komen tot de duurzame ontwikkeling van onder andere, het ecotoerisme.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May