Rusland: Duurzame oplossing regering-BvL/ALS nodig
03 May 2017, 15:18
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt dat de dreiging van een verloren schooljaar niet lichtvaardig mag worden genomen. Hij doet een ernstige oproep aan de regering om haar lakse houding tegenover de leerkrachten achterwege te laten. Er dient een duurzame oplossing te komen.

De politicus stelt dat onderwijsgevenden een belangrijke factor zijn binnen het onderwijssysteem dat moet zorgen voor de vorming van de Surinaamse mens. Wanneer blijkt dat er problemen zijn bij deze doelgroep dienen die op volwassen en rationele manier benaderd en opgelost te worden.

Het kan volgens de NPS-voorzitter niet dat er zo lang strijd wordt geleverd voor lotsverbetering en dat de regering maar blijft toekijken en geen werkbare oplossingen aandraagt. Hij waarschuwt dan ook dat een eventueel verloren schooljaar op het conto van deze regering geschreven zal worden.

Rusland doet opnieuw een dringende oproep aan de beleidsmakers om met de BvL/ALS, die de grootse groep leerkrachten vertegenwoordigt, om de tafel te zitten en gericht te werken aan duurzame oplossingen. De regering is het aan deze en komende generatie verplicht, meent Rusland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May