Werkgelegenheid en productie centraal voor HI en T
02 May 2017, 22:18
foto
Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme.


Minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T), Ferdinand Welzijn, heeft de Beleidsnota van 2017 tot 2020 gepresenteerd bij een ontmoeting met het bedrijfsleven en de Vereniging van Economisten (VES). “Wij moeten gaan voor productieve werkgelegenheid en ontwikkeling van industriegebieden, want productie is de grootste pilaar voor de economie van ons land. Dit kunnen wij bereiken door o.a. het aanleggen van Industrieparken en het werken aan een Integraal Plan voor Toerisme (IPT)”, zegt Welzijn.

Welzijn meent dat Toerisme het land veel geld kan opleveren. Onlangs is het Suriname Hospitalitiy & Tourism Trainings Centre (SHTTC) toegevoegd als werkarm van het ministerie, om het Toerisme een extra impuls te geven. Om dit doel te bereiken is het instellen van de Toerisme Autoriteit ofwel Tourism Board een voorname optie, zegt de voorlichting van het ministerie. Er zijn ook gesprekken gevoerd met de houtexporteurs ter stimulering van de lokale houtindustrie.

Het Fonds voor Kleine - en Middelgrote Ondernemers (KMO’s) is er om het ondernemerschap daadwerkelijk te stimuleren. De eerste financieringsovereenkomsten worden in de komende dagen ondertekend.

Bij de presentatie van Welzijn is er ook gesproken over de uitvoering van de nieuwe ‘Wet Bedrijven en Beroepen’. Deze wet is bedoeld om het ondernemen in Suriname te vergemakkelijken en het land door middel van gerichte acties hoger te rangschikken op de lijst van Ease of Doing Business bij de Wereld Bank, zegt de voorlichting van HI en T.

Welzijn zegt te kiezen voor een “inclusieve benadering”, waardoor uit een positieve gedachtewisseling met het bedrijfsleven, uitstekende resultaten kunnen worden bereikt. Hij was ingenomen met de verschillende reacties en de aanbevelingen van de zijde van het bedrijfsleven en zei dat hij die mee zal nemen bij de uitvoering van het beleidsplan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May