Leerkrachten worden opgeroepen om werk te hervatten
01 May 2017, 20:35
foto
De basis- en voj-scholen openen dinsdag hun deuren.


Het Nationaal Jeugd Instituut, het Nationaal Jeugd Parlement, UN SDG jeugdambassadeurs en Caricom jeugdambassadeurs roepen leerkrachten op om het werk te hervatten na de Paasvakantie. Morgen openen de lagere scholen hun deuren, terwijl de scholen op VOS-niveau woensdag beginnen. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, heeft de leerkrachten opgeroepen om zich morgenochtend aan te melden in Mata Gauri.

Eerder dit jaar en wel in de maand januari hebben de leerkrachten ongeveer een maand lang gestaakt voor hun herwaardering. Deze is inmiddels door de regering doorgevoerd, zeggen de jeugdvertegenwoordigers. Door deze staking hebben de scholieren een enorme achterstand in hun studie opgelopen. De aangekondigde staking van de BvL en ALS zal het onderwijsproces verder verstoren met als gevolg het moeilijk doen inhalen van de achterstanden in het onderwijs.

De jeugdvertegenwoordigers vragen de onderwijsgevenden het werk morgen te hervatten in het belang van de jeugd. Ook worden de scholieren opgeroepen om de school te bezoeken om een frisse start van het 3e kwartaal te maken.

De jeugdvertegenwoordigers maken zich ernstig zorgen vooral vanwege het feit dat we het 3e kwartaal ingaan en een groot deel van deze studerenden zich (moeten) voorbereiden op de eindexamens, tentamens en repetities. Zij vinden dat via dialoog, wederzijds respect en begrip voor de (financieel-economische) situatie een middenweg moet worden gevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May