Kantonrechter wil gynaecoloog horen in zedenzaak
15 Apr 2017, 11:16
foto


Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft op de rechtszitting van donderdag besloten om de gynaecoloog te horen in een zedenzaak, alvorens zij vonnis zal vellen. RW, die in een kindertehuis werkte, wordt verdacht van seksueel misbruik van een pupil. Tegen deze verdachte heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar, geëist.

De verdachte ontkent dat hij enige handeling met het meisje heeft gepleegd. Advocaat Irene Lalji die de verdachte bijstaat, heeft beargumenteerd dat haar cliënt aldoor consistente verklaringen heeft afgelegd. De man is aangehouden nadat een vrouw iets opmerkte. Op 11 september van het vorig jaar kwam de verdachte omstreeks 10.15 uur aan het werk.

Volgens de vrouw nam de verdachte de twee kinderen mee, voordat zij nog iets kon zeggen. De verdachte zegt echter dat de vrouw juist de kinderen met hem heeft meegestuurd. Lalji vindt dat er geen andere ondersteunende verklaringen zijn dan de verklaring van de vrouw over het wel of niet meesturen van de kinderen. Op 11 mei zal de gynaecoloog worden gehoord in deze zaak.

Wanita Ramnath


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May