Krishnadath herkozen als voorzitter van de SVB
06 Apr 2017, 02:12
foto
John Krishnadath spreekt de leden toe na zijn herverkiezing als voorzitter van de SVB.


John Krishnadath mag een tweede termijn als voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aanzitten. Hij kreeg tijdens een rumoerige verloop van de verkiezing 25 stemmen. Op Aniel Gishaidoobe stemden 11 leden.

De zaal in het Emile de la Fuente Sportcentrum was aangekleed voor het grote moment. De entourage met rustige muziek op de achtergrond was kennelijk bedoeld om de gemoederen in broederlijk sfeer te laten deelnemen aan deze algemene ledenvergadering, met hoofdagendapunt bestuursverkiezingen. Het stemhok was gereed en wachtte rustig op het eerste fluitsignaal. De leden leken weinig belangstelling te hebben voor de agendapunten vooraan op de lijst. Het jaarverslag en het verslag van de verificatie commissie is met weinig slag of stoot met algemene stemmen aangenomen.

Commotie
Het tumult begon toen ineens bekendgemaakt werd door het bestuur dat de Politie Voetbal Vereniging geen rechtspersoonlijkheid bezit. Hiertegen werd zwaar geprotesteerd. Het benoemen van de verkiezingscommissie zorgde ook voor veel ophef, aangezien er twee lijsten waren en vijf leden in de commissie moeten plaatsnemen. Na de hervatting van de eerste schorsing ontstond er commotie rond de machtiging voor personen die in de verkiezingscommissie zitting hadden. Bij de Wanica Sportorganisatie (WSO) was er sprake van twee machtigingen. Bij Caravan en Brokopondo Sport Bond was er ook een soortgelijke situatie, maar slechts het geval bij WSO werd in stemming gebracht.

Er werd gestemd voor leden van de verkiezingscommissie. De lijst Raymond Landburg versus Lesley Rodgers. Lijst-Landburg sneuvelde en kwam Rodgers met grootst machtsvertoon binnen. Dit was een voorteken dat de lijst-Krishnadath weer de voorzittershamers zou bemachtigen.

De stemming
In totaal mochten 38 leden stemmen. PVV die onder de Sportcentrale van de politie valt, en dus geen rechtspersoon is, mocht vanwege het gewoonterecht stemmen. Bij Caravan was er sprake van twee machtigingen en uiteindelijk is gekozen voor hen die op papier de rechtmatige bestuurders zijn van de club. WSO en Brokopondo Sport Bond werden uitgesloten van deelname aan de verkiezing. In beide gevallen kon niet duidelijk worden uitgemaakt wie gerechtigd was om de stem uit te brengen. Ook de stem van het SVB bestuur werd gehonoreerd door de verkiezingscommissie, hoewel de secretaris niet had getekend op de machtiging. Een besluit op de bestuursvergadering heeft de doorslag gebracht.
Leo Victor was bij de stemming niet aanwezig.
Er ontstond tumult toen Caravan moest stemmen. Ronnie Brunswijk vond dat de persoon in kwestie nooit enige bemoeienis heeft met de ploeg. Het heeft een haartje gescheeld of de situatie was uit de hand gelopen.
Er heerste geen uitbundige vreugde aan de winnende kamp maar de strijd was na zeven uren, iets na half 2 in de nacht, gestreden.

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May