RO werkt aan oplossen grondenrechtenvraagstuk
06 Apr 2017, 08:32
foto
Een delegatie van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), bij een bezoek aan RO-minister, Edgar Dikan.


Een speciale werkgroep bestaande uit afgevaardigden van Inheemsen en Afro-Surinamers in het binnenland, zal zich buigen over het grondenrechtenvraagstuk, meldt de voorlichting van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). De commissie zal op 9 augustus verslag doen aan de gemeenschappen. Dit besluit is genomen bij het bezoek eerder deze week, van een delegatie van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), aan RO-minister, Edgar Dikan.

De delegatie was onder leiding van voorzitter Lesly Artist. Het traditioneel gezag van de Inheemsen heeft bij die gelegenheid kennisgemaakt met Nielton Grootfaam, directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen. De dorpshoofden kregen informatie over de rol en de plaats van dit nieuwe directoraat in de communicatie tussen traditionele gezagsdragers en de regering. Hoofdonderwerp was echter het grondenrechtenvraagstuk.

Partijen zullen op 12 april een vervolgontmoeting hebben. Tot en met 9 augustus zullen er meerdere overlegmomenten zijn tussen de VIDS en het ministerie. De delegatie van de VIDS bestond uit: Lesly Artist (voorzitter / dorpshoofd Redi Doti), Ricardo Pane (Christaan Kondre), Theo Jubitana (Hollandse Kamp), Loreen Jubitana (directeur Bureau VIDS), Max Ooft (beleidsmedewerker VIDS).

Dikan werd op de ontmoeting bijgestaan door Grootfaam, Kim van Zichem (beleidsadviseur), Steven Vroom (Onderdirecteur Gemeenschapsontwikkeling), Kenneth Ajana (Chef d’Cabinet RO), Monique Pintoe (Onderzoek, Planning en Monitoring)en Verno Prijor (Kabinet Minister).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May