CLO wil koopkrachtversterking naar niveau 2012
05 Apr 2017, 11:00
foto


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil koopkrachtversterking door loonsverhoging. Er dient een zodanige correctie te komen opdat de koopkracht wordt behouden van 2012. De laatst toegekende loonsverhoging dateert van dat jaar.

Het bestuur van de CLO heeft de vorige week een wensenpakket ingediend bij minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Hierin wordt onder andere aandacht gevraagd voor positieverbetering van de ambtenaren.

De bewindsman heeft het wensenpakket in ontvangst genomen uit handen van CLO-voorzitter Ronald Hooghart. Noersalim heeft aangegeven het wensenpakket zo snel mogelijk naar de regering door te geleiden ter bestudering van de uitvoering ervan. De vakcentrale heeft een integraal plan voor verbetering van de positie van de ambtenaren ingediend.

Over het beloningssysteem, FISO, zijn door de CLO enkele voorstellen gedaan. In het wensenpakket is een evaluatie gevraagd van de verschillende toelagen, met de mogelijkheid tot bijstelling. De minister heeft aan de CLO-voorzitter meegedeeld dat de bespreking van het wensenpakket hoog op de prioriteitenlijst staat en binnen regeringsverband zal worden besproken, meldt Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May