Ultimatum vakbeweging aan president verloopt vanmiddag
01 Apr 2017, 05:22
foto
Robby Berenstein, coördinator Ravaksur.


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) is niet van gedachten veranderd na overleg met minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme. "Het ultimatum van 48 uur aan president Desi Bouterse om de verhoging van de brandstofprijs terug te draaien, staat nog recht overeind en verloopt zaterdagmiddag". Dit zegt de coördinator van Ravaksur, Robby Berenstein in gesprek met Starnieuws.

Minister Welzijn heeft wat achtergrondinformatie gegeven over de brandstofverhoging. Met de extra inkomsten uit de government take zullen onder andere de verhoogde salarissen van leerkrachten en de ambtenaren straks worden betaald. De president heeft eerder aangekondigd dat de landsdienaren een salarisaanpassing zullen krijgen ultimo april.

"De regering geeft aan de ene kant, om daarna weer terug te nemen," merkt Berenstein op. Ravaksur, de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname blijven erbij dat de verhoging van de brandstofprijs teruggedraaid moet worden. De effecten van de verhoging zullen volgens de vakbeweging in de gehele economie gevoeld worden. Diverse prijzen zijn reeds verhoogd.

Wanneer het ultimatum verlopen is en de regering de brandstofprijs niet teruggedraaid heeft, zullen de vakbondsleiders weer bijeenkomen. De verdere stappen zullen dan worden besproken, zegt Berenstein. Ook de oppositie heeft de regering in een motie gevraagd de verhoging onmiddellijk terug te draaien. De motie is gesneuveld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May