Minister Dikan installeert commissie 'Pamaka Granman'
31 Mar 2017, 18:53
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (midden) met de commissieleden 'Pamaka Granman'. (Foto: Regionale Ontwikkeling)


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de commissie ‘Pamaka Granman’ op zijn kabinet geïnstalleerd. De commissie heeft als taak de stam der Paramaccaners bij te staan bij de begrafenis en het rouwproces van het op 10 maart 2017 ingeslapen stamhoofd Samuel Forster (67). De commissie wordt geleid door districtscommissaris (dc) Margaretha Malontie van bestuursressort Pamaka.

Forster nam het roer van de stam over in 2010 en volgde daarmee zijn oom Jan Levi op die in 2008 was ingeslapen. De commissie zal de stam blijven ondersteunen totdat een nieuwe granman is geïnstalleerd. Dit meldt het ministerie van RO.
De bewindsman heeft bij de installatie een oproep gedaan aan de voorzitter van de commissie om met haar team een bijdrage te leveren aan het proces door onder meer goed te plannen, te informeren, te rapporteren, en te communiceren zodat zaken goed verlopen. De Commissie Pamaka Granman zal namens het ministerie het contact onderhouden met een commissie die door de stamleiding is geïnstalleerd op Langatabiki.

Naast Malontie bestaat de commissie uit de volgende personen: R. Pansa (onderdirecteur Binnenland), M. Pintoe (Onderzoek Planning en Monitoring), O. Misasi (Financiële Zaken), L. Amania, MSc (Commissariaat Sipaliwini/bestuursressort Pamaka), G. Emanuel (dc), A. Jabini (commissariaat Sipaliwini/ bestuursressort Pamaka), M. Wamenie (Algemene Zaken), D. Winson (Kabinet minister), L. Alfaisie (Voorlichting).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May