VP: Motorrijtuigenbelasting wordt opnieuw ingevoerd
31 Mar 2017, 00:01
foto
Vicepresident Ashwin Adhin (Foto: Raoul Lith)


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft in De Nationale Assemblee bevestigd dat de motorrijtuigenbelasting opnieuw zal worden ingevoerd. De inkomsten voor de staatskas worden verhoogd en zullen aangewend worden voor de publieke dienstverlening en kapitaalinvesteringen in onder andere verkeersinfrastructuur en het wegennet.

De vp die namens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën de vragen beantwoordde, zei dat weggebruikers mede investeren in veilig verkeer en goede wegen. Daarbij is de belasting progressief, dat wil zeggen dat de zware voertuigen meer belasting zullen betalen. Hoefdraad is in Washington voor het bijwonen van de jaarvergadering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

Op vragen over de financiële situatie zei de vp namens de minister dat de regering macro-economisch beleid voert dat stabiliserend werkt, de economische groei bevordert en de deviezeninkomsten van het land vergroot. De regering geeft aan de Centrale Bank het mandaat om toezicht op de koersontwikkeling te houden en de deviezenvoorraad op te bouwen. De Centrale Bank draagt er zorg voor dat zij het gereedschap binnenshuis heeft dat nodig is voor het stabiliseren van de koers. Gewezen werd op de groei van de deviezenreserve die rond de US$ 390 miljoen ligt. De valutakoersen zijn stabiel op dit moment.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May