VSB: Productiviteit van het land moet opgevoerd worden
19 Mar 2017, 10:25
foto
De productiviteit van Suriname staat er slecht voor.


Suriname staat er qua productiviteit slecht voor in de regio. In bepaalde jaren was er zelfs een negatieve groei van de productiviteit. Het land scoort het laagst in de Amerika's, zegt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB).

Maandag wordt door de VSB en de Caribbean Employers’ Confederation (CEC) een eendaagse 'Productivity Measurement Workshop' gehouden in Hotel Torarica. Deze workshop is onderdeel van een programma, gericht op de versterking van de capaciteit van de CEC, de Caribbean Congress of Labour en hun respectievelijke leden. Zij moeten kunnen voldoen aan de verplichtingen die de uitvoering van de Economic Partnership Agreement (EPA) met zich meebrengt.

Het programma is ook gericht op de versterking van de capaciteit van de organisaties en hun leden. Dit is nodig opdat de stem van het bedrijfsleven en werknemers ook gehoord kan worden tijdens alle fora, waar beleidsissues van sociale en economische aard gericht op ontwikkeling en regionale integratie bediscussieerd worden, zegt de VSB.

De workshop staat geheel in het teken van productiviteit en productiviteitsmeting. Deze zal verzorgd worden door stafleden van de Barbados Productivity Council, Anthony Sobers en Nadia Skeete. De European Union financiert dit programma, terwijl de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) belast is met het management ervan.

De VSB heeft vorig jaar drie bijeenkomsten gehouden om het bewustzijn over productiviteit en de noodzaak om deze planmatig aan te pakken te versterken. Dit is gebeurd in samenwerking met de ILO en de Competitiveness Unit Suriname. Deze meetings hebben ertoe geresulteerd, dat het ILO Productiviteitsprogramma Sustaining Competitive and Responsible Enterprises later dit jaar in Suriname geïntroduceerd zal worden.
Advertenties