Na vijftien jaar komt er bestuursverkiezing bij AZP-bond
15 Mar 2017, 07:31
foto
Norman Banai, Lloyd Pool en Clifton Brown dienen hun kandidatenlijst in voor de bestuursverkiezing van AZP-bond. (Foto's: Raoul Lith)


“Al vijftien jaren zijn er geen bestuursverkiezingen gehouden bij de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Statutair moet er om de drie jaar op een bestuur worden gestemd,” zegt Lloyd Pool. Hij heeft dinsdag een kandidatenlijst ingediend voor deelname aan de verkiezing. De leden van de bond kunnen op 31 maart een keus maken wie hen zal vertegenwoordigen.

“Statutair moet het bestuur om de drie jaar verkiezingen uitschrijven. Maar wij hebben het vertrouwen gehad al die jaren om door te gaan,” zegt waarnemend bondsvoorzitter Maurits Blackson. Hij merkt op dat het huidige bestuur zich niet herkiesbaar stelt voor de komende verkiezing. Blackson vindt dat de verworvenheden van het bestuur merkbaar zijn. De onderhandelingen die sinds 2002 zijn gevoerd, de feiten zijn daar.

Pool merkt op dat hij en zijn teamgenoten het initiatief hebben genomen tot het organiseren van de verkiezingen omdat veel ontevreden leden zijn. “Er is veel waaraan we gaan moeten werken. Wij als team maken ons zeker sterk voor de eenheid onder de leden en werknemers. En de werkomstandigheden moeten verbeterd worden, maar vooral transparantie is nodig,” geeft Pool aan. Diplomatisch geeft de kandidaat-voorzitter aan dat transparantie bij het huidige bestuur miniem aanwezig is. “Er hoort elk jaar een financieel verslag gepresenteerd te worden. Dat is een van de dingen die niet gebeurt al vijftien jaar lang. Dus we passen nu slechts de statuten toe”.

Volgens Blackson is er geen verslag uitgebracht omdat het bestuur vaker onderhandelingen moest plegen. Er is hiervoor uitstel gekregen na goedkeuring van de leden. “Het is niet zo dat we nooit hebben vergaderd en we gingen maar door. We hebben vaker vergaderingen belegd en goedkeuring gehad in verband met de onderhandelingen om door te gaan,” zegt Blackson. Er kunnen tot 24 maart kandidatenlijsten ingediend worden.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May