Kans op verspreiding gele koorts virus wordt verkleind
14 Mar 2017, 20:36
foto


Het Standard Operations Procedures plan is na rapportage over het bevestigd geval van gele koorts bij een Nederlandse toerist, onmiddellijk in werking gesteld. Er zijn beschermende maatregelen afgesproken door de BOG, met de PAHO, Medische Zending en de RGD. Hoewel er volgens de autoriteiten slechts sprake is van een geïsoleerd geval, raadt het ministerie van Volksgezondheid reizigers naar Suriname aan om zich te laten vaccineren tegen gele koorts.

Er komt nader onderzoek naar de omstandigheden van de besmetting. Tot de beschermende maatregelen behoren onder meer het opvoeren van de gele koorts vaccinatie in risicogebieden en verheviging van de muskieten- en muskietenbroedplaatsbestrijding. De acties moeten ertoe leiden dat de kans van verspreiding van het gele koorts virus binnen de kortst mogelijke tijd de kop ingedrukt wordt.

De melding van het gele koorts geval was op donderdag 9 maart via de International Health Regulations Coördinator Nederland. Het betrof een Nederlandse toerist, die eind februari gedurende twee weken in Paramaribo was en verschillende plekken in Suriname heeft bezocht. De persoon was niet gevaccineerd tegen gele koorts. Deze gerapporteerde kwestie is een “geïsoleerd geval”; er is geenszins sprake van een gele koorts uitbraak of epidemie in Suriname, zegt de voorlichting van Volksgezondheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May