Vijf jeugdige straatrovers in de kraag gegrepen
12 Mar 2017, 14:51
foto


De politie van Livorno heeft vijf jeugdige verdachten aangehouden die donderdag bij een winkelpand aan de Sir Winston Churchillweg, twee Indonesiërs hebben beroofd. De politie trof de twee slachtoffers ter plekke aan. Zij verklaarden dat zij met andere landgenoten zaten te borrelen.

Op een bepaald moment stopte een auto met vijf mannen voor het pand. Onder bedreiging van een mes werden zij beroofd. De anderen uit de groep zagen kans weg te rennen met achterlating van een bromfiets. De rovers gingen eveneens er vandoor met de bromfiets.

Op aanwijzing van de twee slachtoffers werd er in de directe omgeving gesurveilleerd. Op een gegeven moment werd het voertuig gesignaleerd aan de Beekhuizenweg. Bij het zien van de politie reed de autobestuurder in volle vaart weg. De wetsdienaren reden het voertuig klem op de kruising van de Grensweg en de Basketbalstraat. In de auto werd de bestuurder Maikel R. (19) aangetroffen en aangehouden.
Op zijn aanwijzing werden de overige vier verdachten Timothy M., Gregory G., beiden 19 jaar, Dimelzo C. (18) en de 20-jarige Djematio B. opgespoord en aangehouden. Zij verklaarden de gestolen goederen in een trens te hebben weg gegooid. Een zoekactie op de plek leverde niet het gewenste resultaat op.

Het vijftal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn zij in verzekering gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May