Per onmiddellijk maatregelen tegen overtreders aslast
12 Mar 2017, 02:45
foto
Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft zaterdagavond vergaderd over vervoer zwaar materieel. (Foto: Marvin Moesan)


Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, kondigt aan dat het gedoogbeleid tegen personen die zich niet houden aan het toegestane gewicht, per direct stopt. De minister had zaterdagavond een onderhoud met verschillende overheidsdiensten. Er zullen maatregelen getroffen worden tegen mensen die vracht vervoeren zonder rekening te houden met de toegestane aslast.

Op strategische punten zullen weegbruggen geplaatst worden om alle zwaar materieel te controleren op aslast. Bij overtreding zullen er sancties volgen. Minister Miranda, leden van het korps districtscommissarissen, politie-commissarissen, Belastingdienst en vertegenwoordigers van de stichting Bosbeheer en Bostoezicht hebben zich gebogen over de bescherming van de wegen die overbelast worden.

Tijdens de bijeenkomst zijn de verschillende raakvlakken en bevoegdheden van de overheidsdiensten besproken. De rol van alle diensten is belangrijk, ook van de Wegenautoriteiten, omdat zij het beheer van de primaire wegen en vaste oeververbindingen hebben en ook de bevoegdheid hebben voor het adviseren van de regering over aanleg, herstel en onderhoud van wegen en vaste oeververbindingen.

Er is besloten om onmiddellijk over te gaan tot toepassing van de wetgeving en handhaven van sancties. Besluiten van deze bijeenkomst worden ook besproken met betrokkenen belast met zwaar verkeer. Concessionarissen zullen op het ministerie dinsdagavond instructie krijgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May