Schmidt MacArthur Fellowship voor Deborah Sumter
10 Mar 2017, 12:22
foto
Deborah Sumter


Ir. Deborah Sumter (24), is in aanmerking gekomen voor de prestigieuze Schmidt MacArthur fellowship. Dit is een studiebeurs voor gegradueerden van een technische faculteit die onderzoek doen naar circulaire economie (een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren).

Kandidaten over de hele wereld konden meedingen naar deze beurs door een 90 seconden durende audio-visuele presentatie op te sturen, waarin zij ingingen op twee vragen betreffende circulaire economie. Deborah Sumter mag samen met 17 andere studenten en hun mentoren voor een week een zomerschool in London bijwonen. Daarnaast krijgen ze een online leerprogramma, ook hebben ze de unieke gelegenheid om hun eigen innovatieproject op het gebied van circulaire economie te ontwikkelen en tenslotte ontvangen ze een beurs.

Deborah die geboren is uit Surinaamse ouders, studeerde medio 2016 af van de Technische Universiteit Delft, nadat zij in Tanzania op zoek was gegaan naar alternatieve manieren om energie op te wekken (dus behalve zon, wind, waterkracht enz). Daarvoor heeft zij een concept ontwikkeld waarbij via warmte stroom opgewekt kan worden. Nu doet ze promotie-onderzoek dat ook over duurzaamheid gaat. Het winnen van een plaats voor de Schmidt MacArthur Fellowship voegt een dimensie en extra mogelijkheden toe aan haar promotieproject.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May