Ontkennende verdachte: 'Ik zal het niet meer doen’
10 Mar 2017, 04:26
foto


Norten J. bleef tot het einde volharden en ontkende drugs te verkopen. Hij hoorde zijn vonnis van twaalf maanden waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 250 of een vervangende hechtenis van een week en een proeftijd van drie jaar. De kantonrechter, Siegline Wijnhard, legde hem uit dat indien hij in verval zal geraken, hij de vijf maanden erbij zal moeten zitten. “Ik zal niet meer doen,”zei de man. Wijnhard zei toen: dus je hebt het wel gedaan!

De veroordeelde werd met 25 gram cocaïne in zijn bezit aangehouden tijdens een politie surveillance. Hij beweerde dat hij drugsgebruiker was en dat de drugs van hem was. Ook trof de politie enkele afsluitzakjes aan in de rugtas van de man. Bij zijn huisonderzoek trof de politie 34 afsluitzakjes en een schaar aan. Toen legde Norten J. een volmondige bekentenis af. Hij vertelde aan de politie dat hij al vijftien jaar lang drugs verkoopt. Ook trof de politie heel wat wisselgeld bij hem aan. Hij legde uit dat hij een wikkel voor SRD 5 verkoopt. Op de rechtszitting kwam hij terug op zijn verklaring en ontkende drugs te verkopen. Zijn vrouw had bevestigd dat de man de drugs verkocht.

De verdachte verklaarde dat hij ruzie met zijn vrouw had en dat zij hem daarom bezwaarde. Bij de politie had hij uit angst verkeerde verklaringen afgelegd en deels zou de politie zelf verzonnen hebben. Na afloop viel de man toch door de mand; hij kon nog lachen om zijn ‘slib of the tongue’. Officier van justitie eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD250 of een vervangende hechtenis van een week en een proeftijd van drie jaar. Ze benadrukte dat Norten J. reeds eerder veroordeeld was voor verkoop van drugs en dat hij geen les heeft geleerd uit zijn veroordeling.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May