Weg Wi Sa Wini tot Java gesloten voor vrachtverkeer
08 Mar 2017, 14:14
foto
De schoolbus zit vast op het weggedeelte nabij de Carolinabrug. (Foto's: BIC Para)


De rijweg vanaf de afslag Wi Sa Wini nabij de Carolinabrug tot het Java gebied is sinds vandaag afgesloten voor vrachtverkeer boven 4-ton. Districtscommissaris Armand Jurel van Para heeft het besluit genomen door de zeer slechte staat waarin deze weg zich bevindt.

Door aanhoudende regen en veel houttransport is dit deel van de weg onberijdbaar geworden. Jurel heeft de maatregel genomen om te voorkomen dat de gemeenschap in het gebied geïsoleerd raakt. “De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat geraakt als er toch zwaar verkeer hiervan gebruik maakt,” zegt hij. “Als het totaal onberijdbaar wordt, zullen de dorpsgemeenschappen daar de dupe van zijn.”

De schoolbus en ander personenverkeer blijven nu al vastzitten. Het is voor hen moeilijk om door de grote modderpoel, waarin de wegstrekking is veranderd, te komen.
Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zal voorlopige werkzaamheden uitvoeren om de wegsituatie te verbeteren. De politie en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht zullen controle uitoefenen op de naleving van het verbod op vrachtverkeer. Het weggedeelte blijft tot nader order gesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May