SZF heeft al bijkans 10.000 BZV-kaarten ingeruild
08 Mar 2017, 06:12
foto
Staatsziekenfonds heeft twee locaties op het hoofdkantoor om mensen met BZV kaarten te helpen.


Staatsziekenfonds (SZF) heeft sinds maandag bijkans 10.000 de pasjes voor basiszorgverzekering (BZV) ingeruild. Deze kaarten hadden als vervaldata 28 februari en 1 maart 2017 voor de leeftijdsgroep 17 tot en met 59 jaar. De BZV wordt door het SZF verstrekt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo).

“We hebben zowel het hoofdkantoor als al onze filialen ingezet om de inruilprocedure zo vlot mogelijk te doen verlopen. Op het hoofdkantoor hebben we twee locaties waar de mensen voorzien kunnen worden van hun nieuwe BZV-kaart”, zegt SZF-directeur Rick Kromodihardjo desgevraagd aan Starnieuws. “Dit heeft geresulteerd in de verstrekking van haast 10.000 nieuwe BZV-kaarten in de afgelopen twee dagen. Op dag 1 hebben we meer dan 5000 rechthebbenden voorzien van een nieuwe kaart.” Kromodihardjo is er content mee dat de rechthebbenden gehoor hebben gegeven aan de oproep om zich bij de dichtstbijzijnde SZF-locatie aan te melden. “Wij hebben ons in 2016 beijverd om onze dienstverlening verder te decentraliseren. Voor ons is belangrijk dat onze verzekerden geen grote afstanden hoeven af te leggen om in aanmerking te komen voor hun verzekeringskaart.”

Ongeveer 20.000 rechthebbenden komen deze week via het SZF op instructie van SoZaVo in aanmerking voor een BZV-kaart die is verlengd met zes maanden. Ondertussen gaat het ministerie over tot screening van de BZV-kaarthouders. Vooruitlopend hierop moet de groep wier kaart deze week verlengd wordt een formulier van SoZaVo invullen, dat het ministerie zal gebruiken bij de eerste screening. “Op dit moment beschikken ongeveer 60.000 personen over een BZV-kaart, maar het ministerie werkt aan de gezondmaking van zijn bestand. Indien de persoonlijke situatie van een kaarthouder zich heeft verbeterd zal een dergelijke persoon na screening niet langer in aanmerking komen voor een BZV-kaart. De naam zegt het al, het is een sociale voorziening die bestemd is voor de echte behoeftigen onder ons”, verklaart Kromodihardjo de instructie van SoZaVo.

Martha Kappel, hoofd Verzekerdenregistratie bij het SZF en tevens coördinator van dit project, constateert tot ongeveer 14.00 uur een drukte die echter zeer beheersbaar is. “We hebben al ons personeel dat vrijgemaakt kon worden, ingezet om te assisteren bij de verstrekking. De kantoren in de districten waar zich een grote concentratie aan kaarthouders bevindt – Paramaribo, Wanica (Lelydorp) en Nickerie – zijn open tot vijf uur ’s middags. In de Maretraitemall kan men zelfs tot zes uur terecht. Op de overige distributiepunten – Kwatta, Saramacca, Commewijne en Moengo is dat tot drie uur ’s middags.” Het SZF maakt het inruilen tot en met vrijdag 10 maart 2017 mogelijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May