Advocaat Leter: Aandeel verdachte in Meriba-zaak miniem
08 Mar 2017, 00:26
foto


Advocaat Georgette Leter die de verdachte Ruben S. bijstaat, zei in haar pleidooi dinsdag dat het aandeel van haar cliënt in deze zaak miniem is. Ruben S. was voorlopig in vrijheid gesteld. Hem wordt samen met Sigmund Struiken, die omkwam tijdens een schotenwisseling met de politie, diefstal van twee voertuigen verweten. Het gaat om de Mark-X waarmee de beroving gepleegd was en een Toyota Auris die in de garage van Struiken aangetroffen werd. Bij de beroving op 9 november 2015 is ook Melvin Tob omgekomen.

Er is ook een vuistvuurwapen en munitie thuis bij Ruben S. aangetroffen. Daarnaast heeft hij op verschillende tijdstippen de ondernemer R.S. die beroofd werd, geobserveerd met de gestolen voertuigen, om zijn slag te slaan. Poging tot doodslag is niet bewezen. Zijn gevangenneming en een celstraf van twee jaar werd geëist op de vorige zitting door het Openbaar Ministerie.

De raadsvrouw voerde aan dat haar cliënt bekend heeft dat hij voor twee voertuigen heeft gezorgd waarmee het feit gepleegd is. De voertuigen heeft hij samen met twee andere mannen gestolen bij een automarkt. Ook geeft hij toe dat hij twee personen bij de automarkt had afgezet met als doel om deze twee voertuigen weg te maken. Er zijn zeven scherpe patronen, een vuistvuurwapen en een stroomstootwapen thuis bij hem aangetroffen. Volgens de verdachte moest hij deze wapens van Struiken in bewaring nemen. Deze had hij zes maanden ervoor van hem gehad.

Leter vroeg om een mildere straf voor Ruben S. Ze voerde aan dat de verdachte zijn betrokkenheid, het afzetten van de twee personen bij de autozaak en het hebben van de wapens in zijn woning, heeft bekend. Volgens de advocaat is er sprake van passieve deelneming aan het strafbare feit. Ze vroeg de kantonrechter de verdachte een correctiemaatregel te willen opleggen die gelijk zal zijn aan de tijd in voorarrest doorgebracht. De man heeft al tien maanden gezeten in het gevang. Op 4 april zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May