Documentaire Powa: Sterke vrouwen in de schijnwerpers
08 Mar 2017, 16:57
foto


Het mediaproductiebedrijf Skrifi brengt vandaag op Internationale Vrouwendag, de documentaire POWA (kracht) uit. In de documentaire belicht regisseur Kevin Headley drie sterke vrouwen die aan krachtsport doen te weten Joelle Rodriguez-Issa, Sahiesta Sadhoe en Samantha Karim. Zij doen respectievelijk aan bikini fitness, powerlifting en personal training.

Alle drie vrouwen hebben hun eigen beweegredenen waarom zij aan krachtsport doen en de kijker mag een kijkje nemen in hun keuken, soms letterlijk, hoe alles eraan toegaat. We zien met welke vooroordelen zij soms geconfronteerd raken en ook hoe zij bepaalde uitdagingen ervaren zoals het combineren van sporten en het vasten tijdens de Ramadan, het combineren van sport met het gezinsleven en werk en wat de sport uiteindelijk betekent voor hen. We mogen ook deelgenoot zijn bij de voorbereidingen van hun deelname aan de nationale powerlift wedstrijden, de nationale bikini fitness kampioenschappen en de begeleiding van anderen in de krachtsport.

“De reden waarom ik deze documentaire heb gemaakt is onder meer om de vooroordelen te onderzoeken die de samenleving vaak heeft over vrouwen in de krachtsport,” zegt Headley. “Als ze teveel tillen gaan ze op een man lijken, het gaat bij vrouwen alleen om het uiterlijk of dat het simpelweg gevaarlijk is. Met deze documentaire onderzoek ik of deze vooroordelen waar zijn en wijs ik juist wat de voordelen kunnen zijn van krachttraining. De resultaten van krachttraining zijn behalve een strakker lichaam hebben en meer kracht ook meer zelfvertrouwen hebben en een betere gezondheid. De link met Internationale Dag van de Vrouw is dat sterke vrouwen worden belicht die als rolmodellen kunnen dienen voor anderen zowel man als vrouw. Belangrijk op 8 maart is om stil te staan bij de positie van de vrouw. In dit geval wordt stilgestaan bij de kracht die vrouwen letterlijk en figuurlijk hebben.”

Het proces van research tot afronding van het product heeft een jaar geduurd. De Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond heeft daarbij de nodige ondersteuning verleend. Camerawerk is gedaan door Everts Aliredjo en DJ C Futego heeft speciale muziek voor de documentaire vervaardigd. De productie en distributie ligt in handen van Skrifi media productions. De documentaire duurt 40 minuten.

Uitzending ATV:
- 8 maart 2017 12.2 om 21:00u
- 9 maart 2017 12.1 om 16:00u

U kunt ook via Internet de documentaire bekijken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May