Drieënhalf jaar geëist in diefstalzaak
07 Mar 2017, 03:08
foto


Maradona D. wordt verweten dat hij tezamen en in vereniging verschillende diefstallen middels geweld heeft gepleegd. Maradona D. en een man bekend als 'Fine man' zouden zich schuldig gemaakt hebben aan een aantal gewelddadige diefstallen in Marowijne en mogelijk op Frans-Guyanees grondgebied. Officier van justitie, Nirmala Maikoe, eiste een celstraf van drieënhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en gevangenneming tegen de verdachte.

Maikoe voerde aan dat de benadeelden niet zijn gehoord op de zitting in deze zaak. De diefstallen zijn in 2012 en 2013 gepleegd. De verdachte is in januari 2015 aangehouden en in november 2015 is de voorlopige hechtenis van de man opgeschort. Uit de processen-verbaal blijkt dat het om vier gemaskerde mannen gingen. De verdachte had eerst gedetailleerde verklaringen afgelegd bij de politie, maar kwam daarna terug hierop. Hij beweerde slechts als bootsman gefungeerd te hebben en dat hij niet op de hoogte was van de diefstallen.

Uit de aanwijzingen die de verdachte gedaan had, blijkt wel dat de verdachte erbij was. Ook is hij meerdere malen in gezelschap van ‘Fineman’ gezien. De officier voerde aan dat het bewijs marginaal, maar overtuigend is. De medeverdachten hadden ook gedetailleerde verklaringen afgelegd, maar op de zitting zijn ze teruggekomen op hun verklaringen. De overige mannen waren gemaskerd, maar hij niet.

Raadsman Hedley Derby vindt dat het overtuigend bewijs niet geleverd is. Hij merkte op dat de opsporingswerkzaamheden niet naar behoren worden uitgevoerd en dat die anders worden opgetekend door politieagenten. Dat blijkt zo vaak uit verklaringen van verdachten op de rechtszitting. Hij voerde aan dat zijn cliënt als bootsman heeft gefungeerd en niet op de hoogte was van de diefstallen. Hij vroeg om zijn cliënt vrij te willen spreken. Op 15 mei zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May