Jozefzoon: Loskoppeling Fiso niks te maken met IMF
06 Mar 2017, 15:06
foto
Raadsadviseur Eddy Jozefzoon


Raadsadviseur Eddy Jozefzoon stoort zich er enorm aan dat Wilgo Valies, de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), blijft stellen dat de loskoppeling van onderwijsgevenden van Fiso te maken heeft met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). "Dit is nooit besproken en het heeft er ook niks mee te maken," zegt Jozefzoon in gesprek met Starnieuws.

"Vanaf het begin was het uitgangspunt dat onderwijsgevenden uit Fiso moesten stappen om het financiële component van het herwaarderingsprogramma door te kunnen voeren," legt Jozefzoon uit. Dit is besproken met de vakbondsleiders Valies van BvL en Marcellino Nerkust, president van de Federatie van Leerkrachten Organisaties in Suriname (FOLS).

Jozefzoon legt uit dat voor de onderwijsgevenden alle verworven rechten van onderwijsgevenden bij wet gegarandeerd wordt. "Er is dus niks aan de hand," beklemtoont de raadsadviseur. Hij voert aan dat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tachtig procent van zijn tijd besteed aan brandjes blussen op scholen. Hij komt niet toe aan beleid. Daarom is het beter om de onderwijsgevenden in een andere entiteit onder te brengen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May