Nieuwe kerk te Cassipora in gebruik genomen
06 Mar 2017, 16:57
foto
De deur van het nieuwe kerkgebouw wordt geopend voor de inwijding door bisschop Karel Choennie. (Foto's: RK-Bisdom)


Bisschop Karel Choennie van de Rooms-katholieke kerk heeft zondag het nieuwe kerkgebouw te Cassipora, in het district Para, gezegend. De St. Gerardus kerk biedt ruimte aan vijftig personen en is feestelijk ingewijd.


Dorpsoudste Ernest Biswane gaf aan dat Kashipuri (tegenwoordig Cassipora) gesticht in 1920 door Jacques Sabajo die ook de eerste kapitein was. Hij heeft zich ingezet voor de vestiging en de bouw van de katholieke kerk. Het gebedshuis had het model van de St.Rosa kerk in Paramaribo. Alleen de neuten kwamen uit de stad. Het hout kwam uit Cassipora zelf. De neuten werden door de vrouwen gesjouwd van de landingsplaats zo een anderhalve kilometer verderop.

In 1998 raakte het gebouw in verval en moest worden afgebroken. In 2014 maakte pater Doris Weewee een aanvang met de bouw. Zondag kon de kerk worden ingezegend. Pater Kenneth Vigelandzoon is nu pastoor. Hij volgt pater Weewee op die het pastoorschap in 2000 overnam van pater Rinus Nijsten die daar ruim twintig jaar gediend heeft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May