IMT wint na twee verliespartijen van Robinhood
06 Mar 2017, 09:39

Na twee verliespartijen op rij tegen Robinhood heeft Inter Moengo Tapoe (IMT) zondag weer kunnen winnen van deze club. In het druk bezochte Frank Essed Stadion won de ploeg uit Moengo in bekercompetitieverband met 2-0 van de rood groene formatie na een 0-0 ruststand.

Aan spanning ontbrak het niet. Het spel werd in hoog tempo uitgevochten. IMT had een licht veldoverwicht in de eerste helft. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd maar de doelpunten bleven uit.

In de tweede helft liet IMT knap werk zien. Een lelijke overtreding op Donegy Fer op rechts maakte dat Robinhood na ongeveer 60 minuten spelen met 10 man verder moest . Het spel werd nu anders uitgevochten en had Inter nu geheel de touwtjes in handen.

Ifanildo Rozenblad had ruimte na een dieptepass de openingstreffer te noteren voor Robinhood, maar hij faalde. Romeo Kastiel die op rechts breed inliep op de inzet van de ingevallen Stefano Rijssel, scoorde met een schuiver het eerste doelpunt: 1-0. Ondanks Inter het spel in handen had, was het Robinhood die met een numerieke minderheid zat niet kansloos.

Rijssel maakte een einde aan alle illusies. De bal belandde op rechts breed bij hem. Het projectiel was even moeilijk te controleren. Claydel Kohinor verkleinde zijn doel maar Rijssel vond toch een gat en maakte het karwei op slag van het laatste fluitsignaal af: 2-0. Roxey Fer werd rood gekleurd nadat hij verbaal rekenschap ging halen bij de arbiter. Robinhood stond met nog enkele seconden te gaan met 9 man op het veld. IMT bekert na de winst verder.