Adek zet eerste stap samenwerking Jawaharlal Nehru University
05 Mar 2017, 16:41
foto


Twee promovendi van de Jawaharlal Nehru University (JNU) in New Delhi zullen deze week een masterclass verzorgen voor de studierichting Public Administration van de Anton de Kom Universiteit (Adekus). Deze activiteit, die van 6 tot 10 maart plaatsvindt, is de eerste aanzet tot samenwerking tussen beide instituten.

Na selectie heeft de JNU twee promovendi, die zijn verbonden aan de Centre for Latin American Studies, afgevaardigd. Met de participanten zullen de twee Indiase geleerden enkele benaderingen van Public Administration en Public Policy bespreken. Ze zullen hun inzichten vanuit de Indiase realiteit geven. Met Surinaamse counterparts van de studierichting Public Administration zullen ze van gedachten wisselen.

De aanzet tot samenwerking komt op initiatief van de Surinaamse ambassade in New Delhi. India is de grootste democratische staat in de wereld en de mechaniek van deze democratische staat heeft in haar ontwikkeling een belangrijke rol aan Public Administration (Bestuurskunde) en Public Policy (Beleidskunde) toebedeeld.

Centraal tijdens de masterclass staat de vraag of bestuurskunde in de loop der jaren is vervangen door beleidskunde als gebied van wetenschap. Vanuit hun eigen disciplines zullen David Pradhan en Aparaajita Pandey deze vraag bespreken. Pradhan is van huis uit advocaat bij de High Court Bombay. Zijn interesse gaat vooral naar bestuursrecht en staatsrecht in zijn land. Pandey is haar loopbaan begonnen met de studie Politieke wetenschappen. Ze heeft zich daarna gespecialiseerd in Internationale betrekkingen. Ze is verbonden aan de Indian Council for World Affairs.

Volgens ambassadeur Aashna Kanhai die zelf ook verbonden is geweest aan de studierichting Public Administration van de Adekus, hoop dat dit initiatief op korte termijn zal leiden tot een meer gestructureerde vorm. Indiase sponsoren hebben de reis van de wetenschappers betaald en in Suriname zorgt hotel Atlantis voor het verblijf en de opvang van de twee gasten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May