CSFE wil nu daadwerkelijk formatievastlegging
03 Mar 2017, 21:03
foto


Sinds de intrede van het Functie Informatie Systeem Overheid (Fiso) heeft het Centraal Staforgaan Formatiezaken en Efficiency (CSFE) alle 4139 functies binnen de overheid beschreven en gewaardeerd. Marjorie Mulier, hoofd van het orgaan, zegt dat er nu daadwerkelijk over moet worden gegaan tot formatievastlegging.

De functies waren eerder nooit beschreven. Het staforgaan geeft adviezen over personele aangelegenheden aan de minister van Binnenlandse Zaken en de gehele overheid. Mulier geeft aan dat het CSFE ook belast is met de gehele departementale personeelsformatie, waarbij de formaties vastgelegd moeten worden per ministerie. Dit gebeurt aan de hand van een formeel goedgekeurde organisatiestructuur. Het CSFE houdt zich ook bezig met de registratie van personeel voor de automatisering van data en het adviseren over personeelsvraagstukken rond het te voeren formatiebeleid.

Het Fiso was in het leven geroepen naar aanleiding van de overeenkomst getekend tussen de regering met de vakbeweging waarbij CLO, BvL en Fols betrokken waren. Toen was er voorgesteld om een onafhankelijke consultant aan te trekken om een overall view te maken van die functies bij de overheid, waarbij het CSFE werd gevraagd om als werkarm te helpen de functies te beschrijven en te waarderen volgens het Fiso-format.

Mulier meent dat er nu daadwerkelijk de formatievastlegging dient plaats te vinden. “Bij formatievastlegging gaan wij na wat de actuele bezetting is, aan de hand van de organisatie structuren van de ministeries.” Er zal uitgaande van de gewenste situatie, nagegaan worden of er sprake is van onder- of overbezetting. “Met die informatie kunnen we dus inspelen op de verschillende directoraten, onderdirectoraten en afdelingen, waarbij we kunnen kijken waar de right men on the right place is.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May