Kleuters Zinniaschool krijgen LVV-rondleiding
03 Mar 2017, 19:11
foto
De leerlingen van OS Zinniaschool luisteren naar minister Soeresh Algoe die vertelt hoe gezond sinaasappels zijn voor de mens.


De leerlingen van het tweede leerjaar van de OS Zinniaschool hebben een bijzondere dag achter de rug. Zij kregen vandaag een rondleiding door de verschillende plantenkassen en velden van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De educatieve tocht had als thema ‘Planten’. De leerlingen kregen op kindvriendelijke manier informatie over de plantenkassen, groenten en grondbewerking.

Humprey Warsodikromo, belast met plantenkassen, heeft de leerlingen een rondleiding gegeven in de verschillende plantenkassen op het onderdirectoraat Landbouw. Enkele leerkrachten en leerlingen mochten peperplantjes in de plantenkas overplanten. Er waren ook demonstraties over het maken van compost en het versnipperen van grassoorten, bestemd voor geiten, schapen en koeien.

Minister Soeresh Algoe ondersteunt het geven van landbouwkennis aan de jeugd. Claudette Saimbang, hoofdkleuterleidster van OS Zinniaschool, was blij met de medewerking van LVV. Algoe heeft de leerlingen persoonlijk verteld over rijst, papaja, sinas en zoete patat en liet zien hoe dit laatste en drooglandrijst geplant worden.

In de pauze kregen de leerlingen elk een fruitbakje, bacove en doosje sap van het ministerie. Daarna hebben de leerlingen een kijkje genomen in de hydrophonic plantenkas op het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, waar in buizen verschillende plantjes worden geplant. De plantjes zijn in een stukje oase geplaatst in de buis die door regelmatige toevoer van water en meststoffen groeien. Elke leerling kreeg een peperplant mee naar huis, zegt de voorlichting van LVV.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May