Valies bezorgd over vonnis rechter
23 Feb 2017, 10:24
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS staat journalisten te woord nadat hij het vonnis had aangehoord.
(Foto: Raoul Lith)


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) is bezorgd over het vonnis geveld door rechter Suzanne Chu. De bonden mogen niet meer staken om zaken rond het herwaarderingsprogramma af te dwingen. De rechter heeft de vordering van de Staat toegewezen.

De vakbondsleider merkt tegenover journalisten op dat staking een grondrecht is. Valies wil eerst het vonnis op schrift hebben en overleg plegen met zijn raadsman Gerold Sewcharan, voordat hij verdere uitspraken doet. De advocaat was niet aanwezig op de zitting. Hij had zich laten vertegenwoordigen.

De tegenvorderingen die de BvL en ALS gesteld hadden, zijn ook afgewezen. Valies weet niet of alle onderdelen zijn afgewezen. Pas wanneer het vonnis beschikbaar is, zal dat duidelijk worden. Na overleg met Sewcharan zal bepaald worden of de BvL en ALS beroep tegen het vonnis zullen aantekenen. Ook zullen de leden van de bonden geïnformeerd worden over het vonnis. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May