Verdachten handelden in opdracht van ondernemer
23 Feb 2017, 04:44
foto


Stephen W. die verdacht wordt van wederrechtelijke toe-eigening van een voertuig, hoorde op de rechtszitting woensdag een celstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar, tegen zich eisen. Tegen medeverdachte Selmon G. werd geëist een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar.

Een autobestuurder werd in 2013 op de hoek van de Nieuw Zorg- en Hiraweg beroofd van zijn voertuig. Uit de camerabeelden waren de handelingen van de verdachten te zien. Ze waren ook herkenbaar. Selmon G. mishandelde en beroofde de autobestuurder. De politie heeft verzuimd om deze camerabeelden veilig te stellen. Uit het onderzoek van de politie bleek dat beide verdachten in opdracht van een autohandelaar gehandeld hadden. De verdachten hadden dit ook aangegeven. Stephen W. deed allerlei klusjes voor de ondernemer en in ruil daarvoor mocht hij het weggemaakte voertuig behouden. De auto werd te Leiding achtergelaten en kort daarna werd Selmon G. opgehaald door Stephen W.

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Selmon G. had het slachtoffer met een pijpetang mishandeld. Daarnaast heeft hij twee vonnissen op zijn naam staan voor mishandeling en inbraak. Bij de politie had Selmon G. verklaard dat hij samen met Stephen W. het feit gepleegd had. Verder deed hij ook aanwijzingen. De officier voerde aan dat het om een zeer ernstig feit gaat. Op 12 april zullen de raadslieden pleiten in deze zaak. Beide verdachten zijn eerder voorlopig op vrije voeten gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May