SSB zoekt draagvlak voor ontwikkelen standaard
22 Feb 2017, 03:34
foto


Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) organiseert vandaag een informatiebijeenkomst voor het bespreken van het binnengekomen verzoek voor het ontwikkelen van een standaard voor ‘Specificatie voor Etikettering van Voorverpakte Levensmiddelen.’ De deelnemers zullen onder meer informatie krijgen over de voorgestelde scope van de nieuwe standaard die ontwikkeld zal worden en de werking/structuur van de Technische Commissie.

Dit verzoek voor het ontwikkelen van een standaard is voortgevloeid uit de ‘Health in All Policies’ (HiAP) Project onder de leiding van het ministerie van Volksgezondheid, bestaande uit werkgroepen van stakeholders uit zowel publieke als de private sector. Werkgroep 5 van HiAP heeft in het voorgestelde beleidsplan het ontwikkelen van deze standaard voorgesteld in het belang van detail vereisten van voorverpakte levensmiddelen, zegt het SSB.

De standaard zal gebruikt worden als een beleidsmaatregel voor het realiseren van gezonde voedingskeuzes voor de consument. Het vervolg van dit voorstel van de werkgroep, is het ingediend New Work Item Proposal (NWIP) formulier door het ministerie van Handel en Industrie. Om deze standaard te ontwikkelen dient het SSB in gevolge artikel 2 lid I van de Standaarden beschikking (S.8. 2012 no. 132) een Technische Commissie (TC) in te stellen, om haar bij te staan bij het vaststellen, ontwikkelen en onderhouden van standaarden.

Voor het installeren van de Technische Commissie dient het SSB eerst draagvlak te zoeken onder de belanghebbenden om na te gaan of er daadwerkelijk behoefte bestaat aan zo een standaard, vandaar het organiseren van de informatiebijeenkomst. Na een korte presentatie van de HiAP werkgroepen is er mogelijkheid om feedback te geven op de scope en aanpak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May